Image

Leg het vast!

Wacht niet langer, anders heb je kans dat een ander ervandoor gaat met jouw idee en merk.

Algemeen:
Een merk is een teken dat de waren/diensten van een onderneming onderscheidt van die van anderen. Registratie van merken maakt het mogelijk verwarring te voorkomen door het verschaffen van het recht om derden te verbieden (vergelijkbare) waren/diensten te produceren, te verkopen, aan te bieden of in te voeren onder een verwarringwekkend merk. De registratieduur is in principe oneindig op voorwaarde dat het merk gebruikt en elke 10 jaar tegen betaling verlengd wordt.

Vereisten:
Een merk dient onderscheidend vermogen voor het publiek te hebben. Dus beschrijvende, misleidende en te simpele of te complexe tekens kunnen niet geregistreerd worden. Verder zijn tekens die verwarring wekken met eerdere merkregistraties niet toegestaan. Voor registratie is een lijst van waren en diensten nodig in overeenstemming met de Nice classificatie waarvoor het merk gebruikt zal worden en de registratie blijft alleen geldig als het teken ook daadwerkelijk gebruikt wordt voor deze waren en diensten.

Variaties merkregistraties:
* Benelux merkregistratie

* Merkregistratie voor de EU
* Internationale merkregistratie

Gebruik merken in jouw voordeel:
Een vraag zou kunnen zijn: waarom zou ik mijn merk registreren, zeker als ik deze al een tijd gebruik?
* Een registratie wint van eerder gebruik en latere registraties, dus je kan andere registraties voor zijn;
* Je kan monopoliseren, waarmee je verwarring en namaak tegen gaat en meer verkoopt;
* Je kan uitlicenseren om royalty’s te ontvangen;
* Je kan goodwill verzilveren door verkoop of verpanding van (het bedrijf en) het geregistreerde merk;
* Je kan optreden tegen domeinnamen, handelsnamen en andere onrechtmatige daden die verwarring wekken of reputatie schaden;
* Je kan het R-teken gebruiken in plaats van het ™-teken.

Bij het aanbieden van die dienst wordt nog weleens alleen naar de mogelijkheden gekeken en wordt de waarde voor jouw onderneming nog weleens uit het oog verloren.
Via ons niet en wij vinden dan ook dat wij de juiste intermediair zijn voor jouw merk! Registreren van rechten heeft alleen zin als dit een toegevoegde waarde vormt voor jouw bedrijf.

Voorbereiding indiening:
Het indienen van een aanvraag tot registratie kan meestal niet zonder voorbereiding. We zullen ten eerste de juiste gegevens moeten verzamelen en moeten bepalen op welke manier de aanvraag opgesteld wordt.
Bij octrooien moet bijvoorbeeld een tekst en tekeningen gemaakt worden. Voor merken moet een lijst van waren-en diensten opgesteld worden. En bij modellen zijn de figuren heel belangrijk. Is de voorbereiding afgerond, dan kunnen we gaan indienen.